The Juilliard School Reading Room    
   
   
 
   
introduction philosophy organization control clients projects awards   contact home
   
 
The Juilliard School Reading Room
 
The Juilliard School Reading Room

Client: The Juilliard School

Project: Juilliard Manuscript Collection

Location: New York, New York

Services Performed: Project Management

Architect: Diller, Scofidio + Renfro and FXFowle

Year of Completion: Fall 2009

Budget: Available upon request.

Project Size and Special Interest Areas: 665 s.f.

Special Design Features/Comments: Designed to house a privately donated collection of archival manuscripts, the Juilliard Manuscript Collection will consist of the Scholar Reading Room, Workroom and Scholar Storage Room. The three interior rooms, containing archival materials and manuscripts, will be housed in museum specified environmental conditions. In addition to the interior space of the Juilliard Manuscript Collection, a climate controlled exhibition case, running the length of the exterior, is contained in a public corridor.

Seamus Henchy and Associates is currently serving as the Owner’s representative during all phases of concept, design, and construction management; maintaining schedules, budget and completion of the project.

Return to Projects page.

 

   
   
introduction philosophy organization control clients projects awards   contact home